מתקפות סייבר בעולם הבידור

מאחורי הקלעים של רשת האינטרנט ועולם הדיגיטל יש רשת שלמה אפלה של אנשים שמחפשים לעשות שימוש קלוקל בנתונים או מידע ששמורים ברשת. מדובר במידע של משתמשים תמימים, שסומכים על האתרים שבהם הם מזינים מידע או כותבים כל מיני דברים ואנשים אלה לא תמיד יודעים לשים לב היכן אפשר וכדאי לכתוב (מבחינת אבטחת אותו אתר) והיכן זה לא מומלץ. אנשים רבים שעושים שימוש שוטף ויומיומי באתרי אינטרנט שונים אולי מכירים את המושגים אבטחת מידע או מתקפת סייבר אך לא תמיד הם יכולים להבין איך המושגים האלה קשורים אליהם ואיך הם עלולים להיפגע ממתקפה כזאת. כאשר מדובר על מתקפות סייבר בעולם הבידור אפשר להתוודע אל מקרים שבהם השתלטו גורמים עוינים על פס הקול או על הכתוביות של סרטים בקולנוע על מנת לשדר מסרים שליליים או בעייתיים ואפילו לצרכי הפחדה של קהל הצופים.

 

איך קורות מתקפות סייבר?

כאמור, מי שמבצע את מתקפות הסייבר הם האקרים ובדרך כלל קשה לאתר אותם כדי למנוע מראש את המתקפה. יחד עם זאת, מי שמכיר את עולם הסייבר ובקיא בו, כמו נתנאל נתי דוידי למשל, יכול להעיד שיש לא מעט דרכים מקצועיות ומתקדמות כיום לעצור את המתקפה גם אחרי שהיא קורית ובזה בעצם מתרכזים המומחים שזה תפקידם – להגן על המידע והנתונים מכל משמר. מכיוון שגם פסי הקול והכתוביות של סרטים שמוקרנים בקולנוע נמצאים על ענן ומשודרים דרך רשת האינטרנט – הרי שאותם גורמים עוינים יכולים לפרוץ למאגרי המידע והנתונים של רשתות בתי הקולנוע ולהשתלט מרחוק על הכתוביות ופס הקול. יש מקרים שבהם הצליחו האקרים להשתלט גם המדיה עצמה וכך קרה שבמקום לצפות בסרט – מצאו את עצמם הצופים באולם הקולנוע צופים בהנפשה מאיימת, שלא לומר מפחידה, על קיצו של העולם, על הסכנות העומדות בפניהם או אפילו על סכנה אישית שממתינה לכל אחד ואחד מהם. זו המשמעות של סייבר בעולם הבידור והוא בהחלט מהווה איום שידוע שהוא קיים.

 

לקבלת פרטים נוספים על הלימודים שלנו יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם!

להגן מפני מתקפות סייבר גם בתחום הבידור

כפי שיש הגנה משמעותית על נתונים ומידע בכל תחום אחר – כך גם יש לא מעט אנשי מקצוע שפועלים מאחורי הקלעים של תעשיית הקולנוע על מנת לוודא שהצופים יכולים להגיע לאולם הקולנוע וליהנות מהחוויה שלה ציפו, בלי הפתעות לא נעימות שעלולות להפחיד אותם ולהרחיק אותם מהאולמות. כל גוף שיש בו מאגרי מידע ונתונים של לקוחות או משתמשים מחויב לפעול ולעשות כל מה שביכולתו על מנת לוודא שהמידע והנתונים שמורים ומוגנים ושאין שום סכנה לזליגה של המידע לגורמים עוינים שיעשו בו שימוש לרעה. כל מי שיש לו נגיעה, גם אם קטנה ומצומצמת לעולם האינטרנט ולשירותי הענן צריך לכל הפחות להיות מודע לכך שתמיד יש סכנה לזליגה של מידע, למרות המאמצים הגדולים (והראויים לשבח) שבהם נוקטים המנהלים של כל החברות והגופים על מנת להגן על המידע ועל מנת לשמור על שקט ציבורי שמגיע לאותם הלקוחות.

לקבלת פרטים נוספים על הלימודים שלנו יש למלא פרטים ונחזור אליך בהקדם!